Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

Com escollir odontopediatra?

Realitzar visites al dentista de petit pot ajudar a prevenir problemes posteriors. També permet conèixer i corregir alguns errors que es puguin estar cometent amb mals hàbits d’higiene dental en el nen.

La prevenció i educació d’hàbits de salut bucodental han d’adquirir-se com més aviat millor i és recomanable la primera visita a l’odontòleg a partir del primer any de vida.

L’odontopediatra i l’odontopediatria

El primer que has de conèixer és que existeixen professionals en odontologia pediàtrica (odontopediatra) que saben perfectament com tractar al teu fill/filla en la seva primera visita al dentista infantil perquè sigui el menys traumàtic possible.

L’odontopediatria és l’àrea de l’odontologia que consistent en la cura de la salut bucodental dels pacients infantils. L’odontopediatra coneix les millors tècniques perquè l’aplicació de l’anestèsia o la realització de tractaments resulti pràcticament indolora per al pacient.

El seu principal objectiu és que els nens i nenes coneguin com cuidar la seva salut bucal, a més de les pautes d’higiene bucodental que es marquin en l’edat infantil seran les que es duguin a terme en l’edat adulta. També és molt important evitar traumes amb el dentista i per a això, juntament amb els pares, el dentista infantil mai ha de relacionar les visites al dentista amb la por.

Molts centres dentals disposen d’una àrea infantil, on els nens poden jugar i distreure’s abans de la seva visita per a fer el seu pas per la consulta més divertit. Fins i tot, existeixen dentistes que empren un dia concret a visites infantils. És a dir, no hi ha consultes per a adults, només es troben nens i nenes entre ells per a jugar i estar entretinguts entre ells.

Tractaments més comuns del dentista Infantil

La prevenció és el millor tractament per als nens i nenes més petits, però no sempre és infal·lible i poden aparèixer problemes greus. Quin és el principal problema de salut dental infantil? Les càries.

Els empastaments dentals són el tractament apropiat per a la càries infantil. Detectar-les a temps evita un tractament més complex (esterilització del nervi) a llarg termini. És important fer un seguiment i solucionar ràpid el problema.

Un tractament molt fàcil de detectar pels pares és l’ortodòncia. Aquest s’aplica quan existeix alguna dificultat en el desenvolupament de la mandíbula o de les dents. Encara que un odontopediatre expert pot detectar un problema d’aquest tipus que a simple vista no es pot apreciar.

Un altre tractament que es realitza habitualment és la restauració d’una peça dental. Normalment, s’aplica quan existeix una pèrdua de la dent per una qüestió de creixement, un cop per accident o una dent danyada.

En qualsevol cas, sempre és l’odontopediatra qui mitjançant un estudi de cada cas en particular decideix el que més li convé a cada pacient i com procedir.

Els experts dentistes infantils d’Ilerdent t’aconsellem i cuidarem la salut dental dels més petits. Contacta amb la nostra àrea d’Atenció al Pacient d’Ilerdent  al 973 28 11 11.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…