Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

Combatre la boca seca: solucions dentals

La saliva és un dels principals escuts del nostre organisme i ajuda a mantenir l’equilibri dels microorganismes de la cavitat oral que ens protegeixen enfront de les infeccions, les càries i la inflamació de genives; l’halitosi; afavoreixen la deglució i digestió d’aliments o entre moltes altres defenses.

La xerostomia –o síndrome de la boca seca– es caracteritza per la disminució del flux salival i està ocasionada per l’envelliment, certs medicaments, per la radioteràpia que s’aplica a la zona de cap i coll, o bé, per certes malalties autoimmunes.

El consum de certs fàrmacs és la principal causa d’aquest problema i es calcula que existeixen fins a uns 500 medicaments capaços de provocar alteracions en les glàndules salivals causa que augmenten, redueixen o alteren la composició de la saliva. En aquesta llista s’inclouen certs medicaments contra la depressió, per controlar la tensió arterial, antiinflamatoris, fàrmacs per l’al·lèrgia, relaxants musculars o antiasmàtics.

També certs quimioteràpics són capaços de provocar alteracions transitòries en el flux salival i fins al 40% dels pacients amb càncer es queixa d’aquest efecte secundari. Així mateix, la radioteràpia que s’utilitza per tractar tumors en la zona de cap i coll afecta les glàndules salivals, provocant una disminució del flux.

A més, alguns trastorns autoimmunes (com la síndrome de Sjögren o el lupus eritematós), malalties sistèmiques com la diabetis o l’artritis, i certes patologies psiquiàtriques (ansietat, depressió, anorèxia nerviosa …) també s’han relacionat amb l’aparició d’aquest problema.

Com a mesures preventives, cal mantenir una extremada neteja de la boca (irrigador bucal), evitar els col·lutoris a base d’alcohol; augmentar el consum de líquids i limitar el consum de cafè, te i alcohol.

A l’Institut Dental Ilerdent de Lleida li oferim solucions a la xerostomia amb anàlisi de saliva i tractaments correctius per millorar la seva salut i qualitat de vida. Per concertar una primera visita gratuïta, truqueu al 973 28 11 11.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…