Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

Dentista Infantil

dentista-infantil

L’odontopediatria és l’especialitat dental orientada als nens. El Odontopediatra coneix millor els problemes dentals i els relaciona mes fàcilment amb els nostres fills. També te en compte els nens que necessiten un tractament especialitzat degut a alguna discapacitat física, mental, cognitiva o de qualsevol altre tipus. És, per això, la persona indicada per a coordinar, amb l’especialista en ortodòncia, la salut dels petits.

Per què és important l’odontopediatria?

La cura de la salut bucodental és important des de les primeres etapes de la vida. Mantenir una boca i dents en perfectes condicions des de la infància evita, no sols problemes i incomoditats en aquest moment, sinó que prevé de l’aparició de patologies en edats adultes. S’han de tractar aquestes afeccions ja que poden arribar a ser més difícils de tractar si esperem molt temps.

Alguns pares creuen que els problemes relacionats amb les dents de llet no van més enllà de la durada d’aquests, és a dir, que una vegada que caiguin desapareixerà la patologia associada a aquests. Però és tracta d’una idea equivocada, ja que, l’aparició de malalties periodontals o gingivals en la infància pot arrossegar-se fins a l’edat adulta.

A més, altres afeccions poden arribar a ser molt incòmodes per als nens, com l’aparició de càries i les seves molèsties associades, o maloclusions que impedeixen una correcta masticació i digestió dels aliments. Cadascuna d’elles és un motiu de sobres per sempre cuidar pel benestar dels petits.

Quan he d’acudir al dentista infantil amb el meu fill/a?

Des de la Societat Espanyola d’Odontologia Infantil (SEOII) recomanen que, si no existeixen anomalies prèvies, un bon moment per a acudir al dentista és quan comencen a sortir les dents. És a dir, a partir dels 12 mesos.

Quan comencin a sortir, les visites periòdiques al dentista infantil són molt recomanables, ja que es podrà detectar i avaluar possibles problemes que puguin afectar la dentició definitiva. Durant el canvi de dents de llet a permanents, és fonamental acudir a un especialista. Les visites periòdiques han de mantenir-se al llarg de la infància i l’adolescència per a assegurar una adequada salut bucodental.

Sovint els nens pateixen alteracions congènites com aquelles que afecten el número, forma o grandària de les dents. Poden tenir també trastorns com la mandíbula cap endavant o un somriure on la geniva es veu massa. Problemes que poden corregir-se també durant l’edat primerenca, aprofitant així el creixement dels ossos.

Els experts en Odontopediatria de la Clínica Ilerdent t’aconsellem i cuidarem la salut dental dels vostres fills/es. Contacta amb la nostra àrea d’Atenció al pacient, trucant al 973 28 11 11, i demana informació, sense compromís.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…