Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

El teu especialista en periodòncia a Ilerdent

Us explicarem més en profunditat de què es tracta aquesta malaltia, com s’hauria de tractar i sobretot us aconsellem posar-vos en mans d’un especialista en periodòncia com més aviat millor.

Què és malaltia periodontal o piorrea?

La malaltia periodontal o piorrea és una infecció bacteriana que ataca a les genives i aquesta acaba afectant a tots els teixits que envolten les dents i fins i tot als ossos, en cas que es tingui molt desenvolupada.

És una malaltia que va afectant progressivament a les genives, en una primera fase la malaltia s’anomena gingivitis i provoca inflamació i sagnat de les genives sobretot en raspallar-nos les dents. En aquesta primera fase no notem moltes molèsties, però en cas de veure que ens sagnen les genives ja ens podem alertar que alguna cosa està succeint.

Evolució de la malaltia

Si no es tracta a temps en els primers símptomes de la malaltia pot evolucionar de forma molt violenta i pot evolucionar cap a la periodontitis on les genives ja sofreixen danys irreversibles. Si no es tracta a temps aquesta malaltia va desgastant tots els teixits que envolten la dent i pot desencadenar a la pèrdua d’aquesta mateixa.

Símptomes de la periodòncia

Us enumerarem alguns dels símptomes que podreu notar i que us faran alertar i demanar cita a l’especialista en periodòncia el més aviat millor. Alguns dels símptomes són:

  • Sagnat de les genives, sobretot a l’hora de raspallar-se les dents.
  • Genives inflamades i amb un to més vermellós. Podem notar molèsties i dolors.
  • Mal alè persistent
  • Peces dentals més separades del normal i una mica soltes.

Si es noten alguns d’aquests símptomes s’ha d’acudir al dentista com més aviat millor. A vegades en algunes persones no es desenvolupen cap d’aquests símptomes o passen desapercebuts per això és important fer visites periòdiques al dentista per comprovar que estigui tot bé.

Com evitar i prevenir les malalties periodontals

Les malalties periodontals són provocades per la placa bacteriana que es va formant al voltant de les dents. És molt important per prevenir aquesta placa bacteriana mantenir una bona higiene dental i raspallar-nos les dents diàriament.

Amb això prevenim que es formi més placa i l’anirem removent evitant que es formi una capa dura al voltant de les dents i que derivi en gingivitis. El millor tractament per la periodontitis és la prevenció.

Tractament amb especialistes en periodòncia

Com ja hem dit el millor tractament per aquestes malalties és la prevenció, una bona higiene dental i visitar al nostre especialista en periodòncia regularment perquè ens aconselli sobre quins passos seguir en la nostra rutina dental i que ens realitzi alguna neteja més professional si ho creu convenient.

En les fases inicials de la malaltia el que s’intenta és remoure la placa bacteriana que es va formant al voltant de les dents i s’intenta que la geniva es torni a adherir a la dent i que no es formin bosses entre la dent i la geniva.

En casos més avançats es pot requerir tractaments quirúrgics. En qualsevol cas és millor demanar cita al nostre especialista en qualsevol fase del tractament i deixar-nos assessorar per professionals.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…