Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

Implant dental: quan una dent ho és tot

Les pròtesis dentals són uns elements artificials que una o diverses dents originals, quan aquesta s’ha perdut per alguna malaltia bucodental o alguna altra causa.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS), en el seu informe sobre les malalties bucodentals (2016) alertava que aquestes són les malalties no transmissibles més comunes i afecten les persones durant tota la seva vida.

Segons estimacions, les malalties bucodentals afecten la meitat de la població mundial (3.580 milions de persones). La pèrdua greu de dents i/o l’edentulisme total van ser algunes de les deu principals causes d’anys perduts per discapacitat, en alguns països d’alts ingressos.

La salut bucodental és clau per evitar la pèrdua de dents

La caiguda d’una dent, a banda de raons genètiques o patologies concretes, pot ser ocasional (impacte) però, en la major part dels casos, és deguda a factors de risc comportamentals com una dieta malsana rica en sucres lliures, el consum de tabac o el consum nociu d’alcohol o la mala higiene, entre altres.

Així mateix, l’OMS defensa la salut bucodental com a indicador clau de la salut, el benestar i la qualitat de vida en general i alerta que la pèrdua de dents “limita la capacitat d’una persona per mossegar, mastegar, somriure i parlar, així com el seu benestar psicosocial”.

La implantologia dental, una solució efectiva

La implantologia dental ha esdevingut una solució ràpida, còmoda i eficient per restituir la salut i el benestar dels pacients que pateixen la pèrdua de peces dentals i, tot i que ja és molt popular entre la població, encara sorgeixen molts dubtes sobre quan iniciar el tractament.

La incògnita principal és: quantes peces cal perdre abans de posar-se en mans de l’implantòleg? Doncs, una. La pèrdua d’una única dent desestabilitza l’arc dental, una estructura en què cada peça juga un paper propi i irreemplaçable com a sostenidora del conjunt.

Perquè restaurar ràpidament una peça dental

Si una peça no es reposa, amb certa urgència, pot crear un efecte contagi en les peces restants que tendiran a ocupar l’espai buit i es desplaçaran adquirint una mobilitat que les farà inestables. A més, la manca d’una dent altera l’oclusió causant problemes al mastegar que deriven en males digestions i absorció de nutrients; així com possibles lesions sobre la mandíbula (ATM), amb repercussió directa sobre l’estructura i equilibri ossi de l’esquelet, entre altres conseqüències en funció de l’estat de salut general del pacient.

Ilerdent, experts en implantologia dental

La importància d’una bona salut bucodental passa per confiar en aquells dentistes que en donin confiança en la seva feina. A Ilerdent som experts en implantologia dental i només aportem solucions excel·lents als nostres pacients pels seus problemes bucodentals.

A Ilerdent, coneixedors de la importància de mantenir el 100% de la dentició dels nostres pacients, hem endegat una campanya de xecs regal d’Estudi d’Implants –valorats en 120 euros– que es poden descarregar gratuïtament a l’apartat de promocions del nostre web. Per demanar cita, pot contactar amb el 973 28 11 11 i programarem la seva primera visita gratuïta.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…