Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

Implants dentals a Lleida

La implantologia dental és una branca de l’odontologia que es dedica a la realització de tractaments amb els implants dentals. És una tècnica molt efectiva, ja que significa la recuperació de les dents perdudes.

Què són els implants dentals?

Els implants dentals són l’opció perfecta per a reposar les peces dentals que hem perdut. Són caragols de titani que a través d’una operació quirúrgica s’implanten dins de l’os.

Aquests estan composts per materials biocompatibles que ajuden al fet que el nostre organisme no causi rebuig creant així una solució funcional i estètica.

Existeixen 3 parts diferents dins d’un implant:

Implant

Es col·loca en l’os. És la part biocompatible i tolerat per l’organisme.

Pilar

És el connector de l’implant amb la pròtesi.

Corona

Rèplica visible que realitza la funció de la dent.

Quins tipus d’implants existeixen avui?

Implant immediat

També coneguts com a “dents d’un dia” aquestes pròtesis es col·loquen el mateix dia en què es col·loca l’implant.

Implants de càrrega convencional

Aquests implants es caracteritzen pel fet que es deixa un període de 2 a 4 mesos d’osteointegració per a així col·locar la pròtesi després.

Implants de càrrega tardana

La pròtesi es col·loca en un segon procediment després d’un període de curació de 6 mesos.

Què pot causar la pèrdua d’una dent?

Perdre una peça dental és molt més comú del que a priori pot semblar. Una mala higiene dental, mala alimentació, dietes en excessos de sucres o fins i tot problemes hereditaris poden causar que arribem a la pèrdua d’una o diverses peces dentals.

Aquestes absències provoquen canvis en la nostra boca que poden anar desencadenant en problemes molt més greus per a la nostra salut. Una de les conseqüències més importants que pot portar la pèrdua d’una dent són els canvis en la posició d’aquests, que acabaran per causar una sobrecàrrega i alhora, dolor.

També poden provocar atròfies severes que fan més complex el tractament amb implants, així com danys en les genives mentre mengem.

Per a poder evitar una pèrdua dental i mantenir una bona salut bucal, es recomana rentar-se les dents 3 vegades al dia, però també acudir mínim una vegada cada 6 mesos o un any per a realitzar una neteja més a fons.

Avantatges dels implants dentals

Sens dubte, un dels avantatges més rellevants d’utilitzar implants dentals és l’estètica i emocional. Els implants dentals proporcionen al pacient la sensació i aparença de tenir una dent natural. A més, eliminen arrugues innecessàries causades per una dentadura irregular.

Els implants dentals aporten pràcticament la mateixa sensació que una dent natural, per la qual cosa els pacients no noten diferència en mossegar, mastegar, parlar… o fer qualsevol altre tipus d’activitat quotidiana.

A més, estan fixos en la boca, per la qual cosa no és necessari retirar-los diàriament i ofereixen la màxima seguretat a l’hora d’usar-los, al contrari que ocorre amb les pròtesis dentals.

A diferència de les pròtesis amovibles, que han de supervisar-se almenys una vegada a l’any per a emplenar o refer la base a causa del desgast, els implants dentals poden durar intactes més de 20 anys.

La cura d’un implant dental és molt semblant al d’una dent natural, la qual cosa inclou el raspallat dental diari i les revisions habituals en el dentista.

Les arrels de les dents, a més de donar suport a la corona, tenen la funció d’estimular l’os mandibular. Si es perd una peça dental, l’os perd la seva funció, per la qual cosa comença a donar-se un procés de pèrdua òssia que afecta la manera de mastegar del pacient i fins i tot a l’aspecte del seu rostre. Si s’emplena aquest buit amb un implant, aquest problema queda esmenat.

A més, quan una dent es perd, la resta tendeixen a desplaçar-se i les genives també es veuen afectades, per la qual cosa existeix una major probabilitat de desenvolupar una malaltia periodontal, la qual cosa no ocorre quan és substituït per un implant.

Implantologia dental a Lleida

A Ilerdent som pioners en la col·locació d’implants dentals i el nostre equip compta amb alguns dels millors professionals en Implantologia. A més, utilitzem els millors materials per a assegurar que romanguin en perfecte estat durant molts anys. Si tens qualsevol dubte no dubti a contactar amb nosaltres i el nostre equip estarà encantat d’atendre-li amb la professionalitat més gran possible.

Per fi… el somriure que et mereixes!

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…