Horari d’estiu

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

L'APNEA

L'APNEA

L’apnea obstructiva del son és una malaltia en la qual la persona afectada intenta respirar sense èxit a través del nas o la boca durant el son.

Aquesta manca d’aire dura uns segons i el pacient recupera l’alè immediatament, de manera que la majoria de les vegades el roncador no és conscient que li ha faltat l’aire.

Aquesta privació reiterada d’oxigen durant la nit impedeix que s’entri en determinades fases del son profund necessàries per a un descans reparador. Com a causa d’aquesta manca d’oxigen, durant el dia s’experimenta sensació de somnolència, fatiga i abatiment, a part de poder ser l’origen de determinats problemes circulatoris.

En general, l’apnea obstructiva durant el son es presenta en homes obesos que, majoritàriament, solen intentar dormir d’esquena. Aquest trastorn és molt menys freqüent en dones.

L’obesitat, probablement a conseqüència de l’envelliment dels teixits corporals i d’altres factors, produeix un estrenyiment de les vies aèries superiors.

El risc de desenvolupar l’apnea obstructiva durant el son s’incrementa a causa del tabaquisme, l’abús de begudes alcohòliques i amb malalties pulmonars com l’emfisema. Hi pot haver una predisposició hereditària, afectant en aquest cas a diversos membres d’una mateixa família.

Davant la sospita de patir aquests símptomes, és important dur a terme un estudi en un centre especialitzat per intentar determinar si es pateix o no l’apnea obstructiva de son.

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…