Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

“L’ortodòncia invisible no és simplement estètica: és el tractament més ràpid i amb resultats quasi immediats”

La clínica dental lleidatana Ilerdent disposa d’una Àrea d’Ortodòncia. Avui, parlem amb la Dra. Enriqueta Pérez, ortodontista especialista en tècnica Invisalign® categoria Diamond II i postgrau en Odontopediatria sobre els beneficis de l’ortodòncia invisible.

ENTREVISTA

Invisalign® és el mètode de prestigi de l’ortodòncia invisible, arreu del món. Un èxit justificat?

Sens dubte! Amb l’ortodòncia invisible Invisalign® aconseguim resultats més ràpidament que amb l’ortodòncia tradicional amb brackets; i la rapidesa, en salut dental és molt important. Val a dir que, com a especialista en ortodòncia i pionera en el mètode invisible i amb més de vint anys d’experiència i 2.000 pacients Invisalign® tractats, puc afirmar que el temps és vital per poder aturar o alentir qualsevol malaltia latent. Una rapidesa que, a més d’efectivitat, aporta altres beneficis pel pacient.

Quin en destacaria?
La comoditat. Parlem d’una aparatologia extraïble, higiènica i pràcticament invisible. Si tenim en compte que l’ortodòncia és un tractament de mitja/llarga durada, és importantíssim que el pacient s’hi trobi a gust. Si a aquest benestar hi afegim la rapidesa abans comentada, veurem com l’obtenció de resultats visibles des de les primeres setmanes esdevenen motivadors per al pacient.

Moltes persones són reticents a l’ortodòncia, sobretot, per com influeix en la ingesta d’aliments. Com es menja amb Invisalign®?
L’ortodòncia invisible té un impacte 0 sobre la nutrició. Parlem d’alineadors extraïbles per la qual cosa es pot menjar amb total normalitat. Seguint les pautes d’higiene recomanades, no hi ha cap mena d’interferència.

I quines són aquestes pautes?
Doncs, les habituals recomanades per a qualsevol persona: higiene bucal tres vegades per dia (i després de cada menjada) i, a la vegada, rentar també els alineadors abans de tornar-los a col·locar. Un manteniment molt senzill, ja que els alineadors es van renovant al llarg del tractament, per la qual cosa es mantenen en òptimes condicions.

L’ortodòncia invisible és l’opció preferida per joves i adults però, hi ha alguna edat recomanada per iniciar el tractament?
L’Invisalign® és adequada per a totes les edats. A Ilerdent, iniciem els tractaments a partir dels 9 anys. De fet, el mètode ha desenvolupat Invisalign® First i Invisalign® Teen, com a opcions adaptades perquè els nens i nenes i els adolescents puguin gaudir de l’ortodòncia més còmoda i indolora i amb pràcticament nul índex de lesions i/o incidències durant el tractament.

Tornant a la desitjada rapidesa. De quina durada del tractament estem parlant?
L’alt grau tecnològic d’aquesta tècnica ens permet escurçar més i més els terminis del tractament. En l’actualitat, podem obtenir somriures a partir dels 6 / 18 mesos, segons la complexitat del cas i espaiant entre 2 i 3 mesos les visites regulars a l’ortodontista la qual cosa és també una comoditat.

Expliqui’ns com funciona Invisalign®
Durant la primera visita es realitza l’estudi, amb registres bucals, fotografies i radiografies. Amb l’escàner intraoral Ilerdent obtenim un primer projecte, amb imatges 3D, d’un nou somriure i podem tenir una orientació clara del pla de tractament, temps i pressupost.
Al cap d’una setmana, es produeix la segona visita, quan ja tenim la planificació definitiva i personalitzada que contrastem amb el pacient a la consulta o que, si ho prefereix, li enviem per correu electrònic.
Un cop aprovat, al cap de 20 dies aproximadament, es realitza la tercera visita i s’inicia el tractament. Es col·loquen els primers alineadors al pacient i se li entrega una sèrie d’alineadors per anar substituint els inicials segons les pautes que li indicarem i que ell mateix podrà canviar-se a casa, cada 1 o 2 setmanes, segons el pla de tractament.
Aquesta operació es repetirà al llarg del tractament, en les visites de control i reposició (cada 6 setmanes o tres mesos) que revisarem que tot evoluciona correctament i se li entregaran la següent sèrie d’alineadors.

Com fem per informar-nos?
Simplement cal trucar a Ilerdent (973 28 11 11) o demanar cita online (www.ilerdent.com) per a una primera visita que és completament gratuïta.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…