Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

Periodòncia: preveu la infecció de les genives amb els millors tractaments

Encara que les molèsties siguin més reduïdes en aquesta primera fase, és molt important començar un tractament periodontal, ja que, en cas contrari, aquesta malaltia pot derivar cap a la periodontitis on els danys en les genives que ja són irreversibles.

En aquesta segona fase de la malaltia no existeix un tractament definitiu per combatre-la sinó que va evolucionant i destruint tot el suport de la dent provocant així a la llarga, la pèrdua de la mateixa peça dental.

Símptomes i causes de la periodontitis

Els signes i símptomes més comuns són:

– Genives inflamades, amb el temps van adquirint una sensibilitat major i un sagnat més freqüent al raspallar-se les dents.

– Genives retretes de les dents que provoquen que aquests es vegin més llargs del que és normal i es marqui l’espai on hauria d’anar la geniva.

– Aspiració de nous espais entre les dents.

– Mal alè.

– Genives toves o més fluixes de l’habitual.

– Molèstia quan mastegues i possible canvi en la manera en què s’uneixen les dents quan mastegues.

La principal causa de la periodontitis és la placa bacteriana, la qual està formada per una capa viscosa i incolora que es crea i adhereix al voltant de les dents. Una neteja diària és essencial per remoure aquesta placa, és per això que es recomana raspallar-se les dents amb cura després de cada àpat. Si no es remou aquesta capa de placa, aquesta s’endureix i es converteix en un dipòsit rugós anomenat “càlcul”.

Tractament periodòncia

Que és la periodòncia

La periodòncia és el tractament que es duu a terme per netejar de forma exhaustiva les possibles bosses que s’hagin generat al volant de les dents, la finalitat d’aquesta és prevenir danys en l’os que les envolta.

Etapes del tractament de la periodòncia

En les etapes inicials la malaltia s’anomena gingivitis, el tractament periodontal utilitzat  consisteix en raspatge, curetatge i allisat radicular. Això implica remoure la placa i càlculs de les bosses al voltant de les dents, polint i allisant les arrels. A més aquest tractament pot complementar-se amb la prescripció d’un tractament farmacològic per eliminar la  infecció de la geniva.

La periodòncia permet que la geniva es torni a adherir novament a la dent o es contragui el suficient per eliminar la bossa. També ajuda a avaluar l’estat en què es troba l’ós i la base de la peça dental.

En les etapes més avançades de la malaltia periodontal, el tractament pot requerir intervenció quirúrgica. Els objectius principals d’aquests procediments són els de remoure càlculs de bosses profundes al voltant de les dents, disminuir les bosses, allisar i polir les superfícies radiculars i donar-li una forma adequada a la geniva per tal de facilitar la neteja.

En casos més avançats, on hi ha dents fluixes, podem veure’ns obligats a tractar la mossegada. Els tractaments addicionals poden incloure ajustos de mossegada, ortodòncia o la col·locació de pròtesi.


Com mantenir la teva boca sana després de la periodòncia

Una vegada finalitzat el tractament periodontal és necessari que el pacient acudeixi novament al seu dentista per a revisar i confirmar que la infecció ha desaparegut i no ha causat més retracció o mal en la geniva.

És de vital importància que aquelles persones que s’hagin sotmès a aquest tractament periodontal posteriorment tinguin una higiene i cura de la seva boca diàriament. Per a això, és necessari realitzar un raspallat adequat, l’ús de fil dental i col·lutoris. A més s’ha d’acudir de forma regular a l’odontòleg per a realitzar neteges que previnguin la reaparició de la malaltia.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…