Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

Pròtesis dentals: fixa o removible?

Molts cops el pas del temps, el desgast o algunes malalties periodontals poden provocar la pèrdua d’algunes dents, però gràcies a les pròtesis tenim la possibilitat de lluir un somriure perfecte.

Si tu també vols recuperar el teu somriure, a continuació t’expliquem en què consisteix aquest tractament i quin tipus de pròtesis existeixen. Posa’t sempre a les mans dels millor professionals en pròtesis com els que t’assessoraran Ilerdent.

Quin tipus de pròtesis dental em convé més?

Les pròtesis dentals són fabricades a mida, en porcellana o acrílic, amb una base que busca simular el teixit natural de la geniva. Tot i això, la funció principal de la pròtesi no és solament estètica, també permet rehabilitar les funcions de la dentició, la masticació i la deglució, i facilitar la higiene oral.

Després de la pèrdua d’una peça dental, la resta de dents tendeixen a desplaçar-se, el que pot provocar problemes de masticació i dificultar la higiene, augmentant el risc de contreure múltiples malalties bucals. Gràcies a les pròtesis, aconseguim recuperar el somriure i una bona estètica dental, però també ens ajuda a prevenir l’acumulació de bacteris i a mantenir una boca sana i bonica.

Tipus de pròtesis dentals

Depenent de la teva situació, hauràs d’optar per un tipus de pròtesis o un altre, visita els nostres especialistes i deixa’t assessorar per les millors mans:

Pròtesis dental fixa

Les pròtesis fixes solen ser la millor opció en casos en els quals falten un gran nombre de peces dentals, a més a més estan especialment dissenyades per a solucionar problemes de masticació. El seu principal avantatge és l’adherència, ja que no es desenganxen i funcionen com si fossin les nostres dents naturals. Tot just notaràs que la portes posada.

Aquest tipus de pròtesis tan sols pot ser extreta pel dentista. Es col·loquen a la boca del pacient de manera fixa amb ajuda d’uns implants que queden fixats al maxil·lar i s’integren en l’ós. Això permet recuperar la funcionalitat total de la boca. Sobre aquests implants es col·locarà la dentadura artificial. Aquesta intervenció quirúrgica pot durar entre 10 i 12 setmanes.

Pròtesis dental removible

Les pròtesis dentals removibles són més recomanables quan solament hem de substituir algunes peces dentals. Són més econòmiques i es col·loquen sobre un marc de metall. En ser removibles, el pacient pot treure-se-la i posar-se-la fàcilment per a portar a terme la seva neteja. L’ideal és netejar la pròtesi després de cada menjada, o com a mínim almenys un cop al dia. Poden ser de dos tipus:

Pròtesis amb ganxo:

L’inconvenient és que aquestes pròtesis són visibles i menys estables. A més a més, poden arribar a danyar la dent.

Pròtesis  amb “botons”:

Aquest tipus de pròtesis tot just és visible. A més a més, la superfície de la dent queda completament protegida per les corones.

La teva salut bucodental en mans dels millors professionals

Si encara no tens clar quin tipus de pròtesis et convé més, no dubtis en contactar amb nosaltres. A Ilerdent t’assessorarem sobre quin tipus de tractament és el que més s’ajusta a les teves necessitats i vetllem per la teva comoditat i salut bucodental.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…