Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

Pròtesis dentals: tipus i consells

Aquesta opció pot reemplaçar dents concretes o la totalitat de la dentadura, la qual s’ha pogut deteriorar amb el pas del temps.

Els materials amb els quals es fabriquen les pròtesi dentals poden ser diversos; porcellana, materials acrílics, entre d’altres. Les bases de la pròtesis dental intenten imitar el teixit natural de la geniva amb la finalitat de passar desapercebuda.

Tipus de pròtesis

Pròtesis fixes

Les pròtesis dentals fixes són aquelles que no es poden retirar pel mateix pacient i han de ser extretes per un dentista. Aquests tractaments requereixen una prèvia preparació en la dent perquè posteriorment es pugui restaurar de manera fixa.

En el moment de restaurar una dent amb una pròtesi fixa, s’hi ha de col·locar sobre aquests, corones o carilles que recobreixin la dent. Les corones són un element que recobreixen la totalitat de la dent, les carilles en canvi, recobreixen únicament la part de davant de les dents anteriors. Aquesta tècnica requereix tallar prèviament la dent i preparar-la per una òptima col·locació de la pròtesi.

Un altre tipus d’implants fixes que existeixen són aquells que és col·loquen sobre un implant. En aquest cas les pròtesis tenen una estructura fixada amb caragols o poden estar adherides als implants que ja s’hi havien col·locat amb anterioritat dins de l’ós.

Pròtesis extraïbles

Aquests tipus de pròtesis dentals són aquelles que es poden extraure pel mateix pacient i és l’opció més escollida, ja que no implica la necessitat de sotmetre a una cirurgia maxilofacial o a la col·locació d’implants fixes.

Aquells pacients que vulguin recuperar la totalitat de la seva boca, escullen aquesta opció, ja que amb aquestes pròtesis dentals poden cobrir la zona on prèviament es trobaven les dents naturals.

Aquest tractament es pot dur a terme si el pacient encara conserva algunes de les dents de l’arcada a la qual es pot subjectar l’estructura de la pròtesi. Al contrari, es pot col·locar una pròtesi parcial extraïble de resina que es subjecti a la boca a través de la geniva amb uns ganxos metàl·liques.

Tenir cura de les pròtesis dentals

Un cop s’hi ha col·locat la pròtesi dentals el dentista donarà instruccions sobre el manteniment  que s’ha de fer del tractament. És important que es faci amb cura, ja que la durabilitat i la comoditat de les pròtesis dentals dependrà d’això.

En el cas de les pròtesis dentals fixes, es poden netejar amb un raspall de dents i un dentífric amb fluor. En quant als espais entre les dents és recomanable l’ús de seda dental o utilitzar un raspall inter-dental. La resta de les dents es poden netejar de la mateixa manera independentment de la pròtesi dental.

Les pròtesis dentals removibles requereixen una major cura i és necessari netejar-les després de cada àpat, per fer-ho es recomana utilitzat un raspall de dents, un col·lutori oral o seda dental. També és important utilitzar comprimits netejadors cada dia per higienitzar la pròtesi removible. Si no es realitza una neteja diària poden aparèixer fongs i bacteris.

A Ilerdent, sabem la importància de cuidar als nostres pacients, és per això que cada àrea especifica de les nostres especialitats es forma de manera continuada per a oferir el millor servei i atenció. Pot sol·licitar més informació al nostre telèfon 973 28 11 11 o visitar la nostra web.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…