Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

Pròtesis Dentals

Què són les pròtesis dentals?

Una pròtesi dental és un element artificial que serveix per a restaurar l’anatomia d’un o diverses dents, aconseguint que el pacient recuperi la funcionalitat i estètica de la seva dentició.

Les pròtesis dentals es fabriquen de manera personalitzada en materials com l’acrílic o la porcellana. La base de la pròtesi dental imita al teixit natural de la geniva, amb una acurada pigmentació coneguda com polimetil metacrilat, que prevé l’acumulació de bacteris.

El professional protètic és l’encarregat de fabricar les pròtesis sota les indicacions del dentista, no estant qualificat ni facultat legalment per a treballar directament en el pacient ni realitzar labors assistencials. 

Objectius de les pròtesis dentals

La funció de les pròtesis dentals és rehabilitar la dentició en les seves funcions fisiològiques, com la masticació i la deglució dels aliments, així com evitar problemes de pronunciació.

Amb la pèrdua dentària, les dents adjacents tendeixen a desplaçar-se, provocant problemes masticatoris, impedint una alimentació adequada, dificultant la correcta higiene oral i fent, per tant, que el pacient tingui un risc major de contreure malalties. Per aquest motiu, reemplaçar les dents que s’han perdut és fonamental per a mantenir una correcta salut bucodental i general.

La recuperació de l’estètica dental és un altre dels motius pels quals dur a terme aquest tractament. 

Tipus de Pròtesis Dentals

L’especialista en pròtesis dentals, pren mesures de la boca del pacient i les envia a un laboratori on es fabrica la peça seguint l’anatomia del pacient. Podem establir diferents classificacions en funció del sistema de suport: dent natural o implant; i en funció del material utilitzat: porcellana o resina.

Depenent de les necessitats de cada persona és més recomanable un tipus de pròtesi que un altre.

Les pròtesis poden ser fixes o amovibles.

Pròtesis Dentals Fixes

En l’actualitat, el més còmode per als pacients són les pròtesis dentals fixes, ja siguin sobre dents o sobre implants. Aquest tipus de pròtesi permeten restaurar amb tota normalitat la funció masticatòria i estètica, i el pacient arriba a sentir-les com a dents pròpies.

Requereixen les manyagues cuidades que una dent natural: higiene diària adequada i visita de manteniment al dentista dues vegades a l’any.

Dins de les pròtesis dentals fixes existeixen diferents subtipus:

Corones o ponts fixes. Aquestes pròtesis serveixen per a restaurar un o diverses dents. Es col·loquen sobre les dents prèviament tallades, sent ells el seu únic suport. Es fabriquen prenent les impressions de la resta de les dents per a aconseguir que mimetitzin en grandària i color. Les corones poden ser de metall-ceràmica o de zirconi. Aquestes últimes ofereixen diversos avantatges, com una major biocompatibilitat.

Pròtesi fixa sobre implants. Les pròtesis implanto-suportada consten d’una estructura protètica fixada mitjançant caragols o cimentades en els implants que s’han col·locat prèviament dins dels ossos maxil·lars. Es tracta d’un tractament d’Odontologia restauradora que s’empra per a recuperar la funcionalitat i estètica de tota l’arcada.

Pròtesis híbrides sobre implants. Algunes pròtesis combinen la fixació dels implants amb la superfície de la mucosa de la geniva per a ajustar la pròtesi. S’aconsellen en pacients amb una reabsorció òssia considerable. Les pròtesis híbrides es fabriquen emprant materials acrílics. Per a netejar-les, el pacient ha d’acudir a la consulta odontològica, on el dentista extraurà la pròtesi per a higienitzar-la i mantenir-la en bon estat.

Pròtesis Dentals Amovibles

Són aquelles que el pacient pot retirar i tornar a col·locar per si mateix. Normalment es recolzen en la mucosa i en les dents adjacents, si n’hi hagués. En l’actualitat, la tècnica amb implants dentals ofereix una solució molt més còmoda amb pròtesis fixes, sempre que les circumstàncies ho permetin.

Per a gaudir dels millors tractaments, visita’ns al nostre lloc web, on et resoldrem tots els teus dubtes.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…