Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

Què és la periodòncia?

A Ilerdent ens anticipem, ja que la prevenció és el millor tractament en aquests casos i els nostres especialistes revisen regularment els pacients per minimitzar sempre els riscos i oferir les millors opcions per als nostres pacients.

Com apareix la periodontitis?

La periodontitis es pot detectar primerament per una inflamació de les genives que pot provocar dolor en raspallar-se les dents i el sagnat. També es nota un desplaçament de la geniva que deixa entreveure millor la peça dental i més espai entre dents. La principal causa de la periodontitis és la placa bacteriana que s’acumula a les dents, sobretot després de cada àpat. Per tant, una bona higiene després de cada àpat ens ajudarà a reduir aquesta placa i reduir el risc d’infecció.

Com prevenir la periodontitis

Com ja hem dit, la periodontitis apareix quan es crea un excés de placa bacteriana i aquesta acaba afectant les genives. Per prevenir aquest excés és important una bona higiene regular, després de cada àpat això reduirà al mínim la formació de bacteris.

També es recomana fer una neteja en profunditat per un professional, també ens ajudarà a reduir aquestes plaques que s’hagin format en zones on el raspall de dents no arriba.

Els nostres higienistes també us poden ajudar a dissenyar un pla de neteja que es pugui realitzar diàriament que s’adapti a les vostres necessitats.

En què consisteix el tractament?

El tractament de periodòncia és diferent en cada cas i depèn de l’etapa en què es trobe la malaltia. L’objectiu del tractament és netejar en profunditat les possibles bosses que s’hagin generat al voltant de la dent i prevenir possibles danys a l’os.

A les etapes inicials del tractament el que es realitza és un raspatge, curetatge i allisat radicular. És a dir, intentar reduir la placa i les bosses que s’hagin format al voltant de la dent, polint i allisant les arrels.

En casos més avançats de la malaltia, es pot requerir intervenció quirúrgica. Per aquest motiu s’insisteix molt a visitar regularment el dentista per poder detectar qualsevol tipus de problema a temps i minimitzar-ne el risc.

Com actuar després del tractament

Durant i després del tractament és important seguir les instruccions d’higiene i de recomanacions que ens doni el nostre especialista. Usar els productes adequats i fer una neteja correcta és molt important en cas d’estar patint aquest problema.

També és important fer visites periòdiques al nostre dentista de manera habitual i un cop el tractament hagi finalitzat per tal de fer-ne un seguiment i veure que la infecció ha desaparegut.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…