Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

Sedacions i empatia, la recepta d’Ilerdent per vèncer l’odontofòbia

odontofobia - ilerdent

La clínica dental lleidatana combat la por al dentista amb recursos mèdics i habilitats personals perquè el pacient superi l’ansietat dental.

La visita al dentista és una cita ineludible per mantenir una bona salut bucal a curt termini, però sobretot, una bona salut general a llarg termini. Són moltes les evidències científiques entorn de l’impacte que té la salut dental en el nostre benestar global, físic i emocional. Tot i això, roman un sector de la població que es resisteix a anar al dentista.

A Ilerdent, amb l’ajuda de la intel·ligència artificial, hem analitzat les causes principals que giren entorn d’aquesta resistència a sotmetre’s a un tractament odontològic i, per ordre d’importància, la raó més comuna és la por al dolor físic. La segueixen les punxades amb agulla i, tot seguit, aspectes emocionals com els sorolls de l’aparatologia o l’olor de les substàncies emprades durant el tractament i, en casos més extrems, la vulnerabilitat que senten algunes persones en estar reclinats i sentir-se immobilitzats. Evitar aquesta ansietat dental –odontofòbia en els casos més extrems– és l’objectiu d’Ilerdent.

Com? Doncs, d’un costat amb un ampli catàleg de sedacions que van des de l’innocu gas nitrós (especialment indicat en infants) o la clàssica anestèsia dels tractaments estàndard, administrada en box per l’odontòleg; a les sedacions conscients en tractaments més complexes, en quiròfan i de la mà d’un metge anestesista. “Aquestes sedacions conscients són ideals per dur a terme tractaments seriats. Una programació que permet fer diverses intervencions de forma simultània escurçant el període postoperatori global i garantint una millor i més ràpida recuperació del pacient”, explica Miquel Gensana, gerent d’Ilerdent.

De l’altra banda, la clínica dental lleidatana treballa per dotar al seu equip d’habilitats personals orientades a la humanització dels tractaments “en les que l’empatia i la proximitat són determinants. Adaptar-se a cada pacient, dedicar-li el temps suficient abans, durant i després del tractament perquè se senti còmode i confiï en el professional que l’atén, pot ser la millor anestèsia”, afirma Gensana.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…