Horari

De dilluns a divendres: 9h – 20h

Dissabtes 9h – 13h

blog

Sensibilitat dental, causes i possibles solucions

Què és la sensibilitat dental?

La sensibilitat dental afecta a dues de cada deu espanyols i, a la llarga, pot derivar a repercussions més greus si no s’actua a temps. Aquesta sensibilitat es defineix com el dolor dental agut a causa de l’exposició de la dentina i aquest apareix quan la nostra boca entra en contacte amb algun estímul extern com el fred, però també la calor.

La dentina està protegida per l’esmalt i l’arrel de la dent, en el cas que algun d’aquests dos elements no tingués la resistència o duresa adequada es podrien exposar els tubs dentaris produint així aquest dolor o molèstia.

La sensibilitat dental pot ser un problema dental molt incòmode que afecta la vida dels qui la sofreixen. En primer lloc, les persones amb sensibilitat dental tendeixen a evitar els estímuls que la produeixen (alguns aliments àcids o dolços, determinades temperatures d’aquests, etc.), per la qual cosa deixen de consumir aliments i begudes del seu grat.

Causes de la sensibilitat dental

Les causes que produeixen la sensibilitat dental poden ser vàries, a continuació, resumim algunes de les més comunes:

No mantenir una higiene dental correcta

L’excés de carrall i conseqüentment el color groc, és una de les principals conseqüències d’una higiene deficient. Les autoritats recomanen raspallar-se les dents tres vegades en el dia i d’una forma correcta.

Excés de sucres i àcid en les dietes

Alguns aliments contenen un pH baix que pot contribuir a l’erosió de l’esmalt de la dent, exemple d’això serien els aliments amb un alt índex de sucre, el te, el vi o els refrescos.

Tractaments odontològics

Alguns tractaments odontològics poden afectar de manera negativa a l’esmalt de les nostres dents. Encara que la seva finalitat és millor de manera estètica les nostres dents, a l’ésser la majoria d’una naturalesa agressiva poden afectar l’estructura interna i externa de la dent.

Així doncs, els tractaments d’emblanquiment dental inclouen substàncies que poden produir també el fet de sofrir una sensibilitat dental passatgera.

Bruxisme

El bruxisme és un trastorn en el qual grinyoles, cruixeixes o estrenys les dents. Si tens bruxisme, és possible que, de manera inconscient, estrenyis les dents quan estàs despert (bruxisme diürn) o que els estrenyis o grinyolis mentre dorms (bruxisme nocturn).

Aquells pacients que pateixen bruxisme, desgastos i fractures en les peces dentals. La tensió que es produeix quan es grinyolen les dents pot provocar la seva flexió en l’àmbit cervical i la pèrdua dels cristalls que el conformen permetent el contacte de la dentina amb agents externs i, amb això, la sensibilitat dental.

Com reconèixer la sensibilitat dental?

Potser el principal símptoma que ha de permetre reconèixer la sensibilitat dental és la burxada o dolor agut que un té quan consumeix una beguda i/o aliment extremadament fred o també calent. Notar la burxada i conseqüent dolor en una zona localitzada de la dentadura permetrà identificar la sensibilitat dental.

Un factor imprescindible serà també identificar d’on prové el dolor, si és de la dent o de la geniva, que també es pot veure afectada per aquest problema.

El breu i aguda “burxada” per sensibilitat es produeix quan la dentina blanca dins de la dent queda exposada a agents externs, descobrint així els petits forats que hi ha dins d’ella. Quan menges o beus una cosa freda, calenta, dolça o àcid aquest estímul pot viatjar per aquests petits i alhora minúsculs forats que causen l’estímul del nervi, produint una breu punxada.

Com combatre la sensibilitat dental

Per a tractar la sensibilitat dental és fonamental tenir una correcta higiene bucal i fer ús de productes específics. En aquests casos, es recomana utilitzar raspalls dentals específics per a la sensibilitat dental, amb filaments extra suau per a una neteja delicada utilitzant una adequada tècnica en el raspallat.

També es recomana utilitzar pasta dentifrícia expressament pensada per a persones que tenen problemes de sensibilitat. En el cas d’aquelles persones que pateixen de problemes en les genives es recomana raspallar des de dalt de la dent per a evitar causar una major reculada de les genives.

A Ilerdent oferim una sèrie de tractaments per a poder combatre la sensibilitat dental. Contacta amb el nostre equip per telèfon i així poder fer una primera visita per a adaptar els tractaments en cada boca.

Comparteix:

Demana cita online
en només 3 clics

Vull rebre les últimes novetats i promocions

Correo enviado correctamente

Redirigiendo en la página de inicio…
 

Correu enviat correctament

Redirigint a la pàgina d’inici…